Ulovlig kniv: Bandemedlem sendt bag tremmer

AARHUS: En 22-årig mand med relationer til bandegrupperingen Black Army blev tirsdag i Retten i Aarhus idømt syv måneders fængsel, efter han i juli blev anholdt i Rosenhøj med en stor kniv på sig.

(Modelfoto: Allan Andersen)

Det var den 24. juli i år, at den 22-årige sammen med en gruppe andre personer skabte utryghed på Rosenhøj Torv i Aarhus. Politiet visiterede ham og fandt en kniv på omkring 10 centimeter gemt i hans underbukser.

Retten fandt det bevist, at den 22-årige har relationer til bandemiljøet, og det giver en særlig skærpet straf. Samtidigt havde det indflydelse på straffen, at det er anden gang, han blev taget med et ulovligt våben på sig, og at han tidligere er dømt for personfarlig kriminalitet.

Isoleret set gav den ulovlige våbenbesiddelse 50 dages fængsel, men retten fulgte anklagerens påstand om, at en reststraf på 175 dage for tidligere kriminalitet skulle lægges oveni. Dermed nåede den samlede dom op på syv måneders fængsel.

Dommen glæder anklager Irene Thyssen:

– Dommen er et udtryk for, at politiets målrettede indsats mod den verserende bandekonflikt er rigtig effektiv. Det er en alvorlig sag, hvis man har relationer til bander og går rundt med våben på sig, siger Irene Thyssen.

Den 22-årige er den anden person med banderelationer, der får en dom, i forbindelse med bandekonflikten. Yderligere 26 sidder varetægtsfængslet og venter på, at der bliver rejst tiltale mod dem.