55-årig spritbilist sigtet for uagtsomt manddrab

GJERN: En 55-årig er sigtet for uagtsomt manddrab, og er søndag blevet varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør. Den 55-årige påkørte flere biler i et vejkryds, og en 83-årig mand blev dræbt i ulykken.

(Modelfoto: Allan Andersen)

Den sigtede er en 55-årig mand fra Silkeborg-området, han er sigtet for uagtsomt manddrab, flere overtrædelser af straffeloven og færdselsloven efter ulykken.

Ifølge sigtelsen var den 55-årige mand spirituspåvirket da han kørte sammen med ialt tre biler. Først ramte han en bil, men fortsatte uanfægtet sin kørsel som resulterede i et dødeligt sammenstød med en 83-årig mand fra Silkeborg i krydset Sørkelvej og Svostrupvej.

Det er pt. ikke kendt ad hvilken vej den 55-årige mand kørte, krydset er udstyret med fuld stop for bilister fra Svostrupvej. Udover den dræbte 83-årige mand blev to andre personer såret i ulykken, det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Anklagemyndigheden har søndag fået fremstillet den 55-årige mand i et grundlovsforhør, og her besluttede Retten i Herning at den 55-årige skulle varetægtsfængsles i fire uger.

Ulykkesstedet blev lørdag eftermiddag undersøgt af bla. en bilinspektør, og disse undersøgelser skal nu bruges i sagen mod den 55-årige bilist.