Fire sigtet efter razzia mod speedbåde og jetski

VEJLE: Sydøstjyllands Politi afholdt lørdag en maritim politiindsats i samarbejde med Marinehjemmeværnet med kontroller i Vejle Havn og på Vejle Fjord. Det blev til ialt fire sigtelser.

Foto: Sydøstjyllands Politi

Kontrollerne havde primært fokus på at forebygge ulykker på vandet med jetski og speedbåde.

Ved kontrollerne undersøgte politiet, om førerne havde de nødvendige færdigheder og kendte de gældende regler. Der blev tjekket beviser, certifikater samt forhold, der kan have betydning for den almindelige sikkerhed til søs. Blandt andet undersøgte politiet om antallet af redningsveste modsvarede det antal personer, der var ombord på bådene.

I alt ni vandscootere og tyve motorbåde blev kontrolleret. Der blev skrevet sager på to vandscootere, hvor førerne sejlede for stærkt og ingen af dem havde speedbådscertifikat. I alt blev det til fire sigtelser.

Vejret var godt og politiinspektør Morten Anker Jensen var tilfreds med resultatet.

”Jeg synes kontrolaktionen var en succes. Vi havde nogle gode, konstruktive samtaler med folk, som hyggede sig på fjorden lørdag eftermiddag.”

Under kontrollen stillede Marinehjemmeværnet en hurtiggående båd og mandskab til rådighed.

MARSIKPOL er politiets maritime enhed. I hver politikreds har minimum to politifolk gennemført det Maritime sikkerhedskursus for polititjenestemænd. Uddannelsen arrangeres i samarbejde med Marinehjemmeværnet.