Sikkerhedssele- og mobiltelefonkontrol i denne uge

Fra i dag, mandag den 11. september og til søndag den 17. september, kører Rigspolitiet en landsdækkendeindsats mod manglende brug af sikkerhedsseler og andet sikkerhedsudstyr samt brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen.

(Foto: Politi.dk)

Kontrollen indgår i rækken af de fælleseuropæiske færdselskontroller, der arrangeres af det europæiske færdselspolitisamarbejde, meddeler Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Analyser af ulykker viser, at anvendelse af sikkerhedssele er et meget effektivt værn mod at komme til skade eller dø ved en trafikulykke. Brugen af sikkerhedssele reducerer således sandsynligheden for som bilist at blive dræbt i et uheld med 50 %, mens risikoen for at blive involveret i en trafikulykke ved at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen er op til fire gange højere end ved ikke at bruge telefonen.

Rigspolitiet har i færdselsstrategien frem mod 2020 sat uopmærksomhed som et af 3 skærpede fokuspunkter, hvor blandt andet brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen, er en medvirkende faktor til uopmærksomheden i trafikken.