Skød 20-årig mand: Flere dømt for vold og våbenbesiddelse

Et nævningeting ved retten i Lyngby har den 15. september 2017 fundet en 19-årig mand og en 23-årig mand skyldige i grov vold ved skyderi og endvidere skyldige i besiddelse af pistol i henholdsvis 2 og 3 tilfælde.

(Modelfoto)

Retten frifandt endvidere en 32-årig mand for besiddelse af pistol, mens en 18-årig mand blev dømt for deltagelse i vold i form af knytnæveslag og spark.

Skyderiet fandt sted natten mellem den 4. og 5. juli 2016 på et stisystem ved Lundtoftegårdsvej i Lyngby. Retten lagde til grund, at den 19-årige overfaldt en 20-årig mand og at den 23-årige under slagsmålet skød den 20-årige i højre lænd. Den 20-årige kom ikke i livsfare ved skuddet. Den 19 og den 23-årige blev fundet skyldige i grov vold, men ikke i drabsforsøg, idet retten ikke fandt, at der var skudt med forsæt til at dræbe.

Den 18-årige, der ikke var tiltalt for deltagelse i skyderiet, havde ved sin tilstedeværelse støttet op om volden.

Pistolen fra skyderiet blev den 17. oktober 2016 fundet af politiet i forbindelse med en ransagning mod et formodet skjulested for banderelaterede i en bandekonflikt. Den 23-årige erkendte våbenbesiddelse. Den 19-årige fandtes også at have haft pistolen i besiddelse, mens den 32-årige blev frifundet.

Den 23-årige fandtes endvidere skyldig i våbenbesiddelse i endnu et tilfælde ved at have haft en pistol i hånden og ladt den for en kammerat.

Ved domsafsigelsen blev den 19 årige idømt 3 år og 6 måneders fængsel og den 23 årige 5 års fængsel. Den 18 årige blev idømt 60 dages fængsel, betinget med vilkår om samfundstjeneste.