To anholdt: Politi og PET slog til mod terrormistænkte

(Arkivfoto: Københavns Politi)

Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste har i dag efter længere tids efterforskning gennemført en anholdelses- og ransagningsaktion, hvor to personer er anholdt og sigtet for medvirken til forsøg på terrorisme i udlandet.

(Modelfoto: Københavns Politi)

De to anholdte er sigtet efter straffelovens §114, stk. 1, nr. 1 og 2, jf. § 21 og § 23. Der er tale om en 28-årig mand og en 29-årig kvinde af anden etnisk oprindelse end dansk.

Det meddeler Københavns Politi i en pressemeddelelse, torsdag eftermiddag.

Sagen handler om indkøb og fragt af genstande fra Danmark til IS i Syrien/Irak som skulle anvendes til kamphandlinger. Københavns Politi har i tæt samarbejde med PETsamtidig foretaget en række ransagninger med forbindelse til sagen.

Vellykket politiaktion
– PET og vi har i dag foretaget en vellykket politiaktion med to anholdte og flere ransagninge i Storkøbenhavn. Aktionen er gennemført i et tæt samarbejde, og sagen er nu overdraget fra PET til Københavns Politi, hvor de anholdte befinder sig. Der vil blive afholdt grundlovsforhøri morgen,hvor anklagemyndigheden vil begære lukkede døre, oplyser chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov.

– Det er vigtigt i denne sag at understrege, at de afdækkede kriminelle aktiviteter alene vurderes at have haft til formål at støtte gruppen, der kalder sig Islamisk Stat i Syrien og Irak, siger Operativ chef i PET, Flemming Drejer.