Voldsmanden Mahamud Abaas Mahamed idømt to års fængsel og udvisning

VIBORG: Den 26-årige voldsmand Mahamud Abaas Mahamed har delt tæsk ud for sidste gang, konsekvensen af hans ialt otte voldssager blev en ubetinget fængselsstraf og udvisning til Somalia.

(Modelfoto: Rigspolitiet)

Mahamud Abaas Mahamed har fra december 2014 og frem til maj måned i år begået otte tilfælde af vold samt en række øvrige kriminelle forhold. Mahamud Abaas Mahamed kom ellers til Danmark i 2006 som flygtning og havde – indtil den seneste dom – opholdstilladelse i Danmark.

Slog løs på alt og alle
Den 26-årige mands seneste brutale hærgen som voldsmand begyndte i december 2014, hvor Mahamud Abaas Mahamed var på ‘Zwei Grosse Bier Bar’ sammen med en kammerat. Her slog han en mand flere gange i ansigtet med knytnæver.

Det næste overfald blev begået i februar 2016, på værtshuset Viva i Gravene, hvor Mahamud Abaas Mahamed slog og sparkede en anden mand flere gange i hovedet og på kroppen.

Senere i februar sparkede Mahamud Abaas Mahamed pludselig døren ind hos en kvinde på Fælledvej i Viborg, han overfaldt den skræmte kvinde med knytnæveslag i ansigtet og knuste hendes fladskærms-TV samt en Mac.computer til en samlet værdi af 35.000 kroner.

Kvalte og slog på mand
I sommeren 2016 var Mahamud Abaas Mahamed ifølge Viborg Folkeblad igen ude og spredes skræk omkring sig med sin voldelige adfærd, da han i juni måned overfaldt en mand og tog kvælertag på ham så han ikke kunne trække vejret, samt stak ham et et par knytnæveslag i ansigtet ved samme lejlighed.

Februar 2017 var den 26-årige somalier igen løs i nattelivet, hvor han benyttede lejligheden til at hamre en bargæsts hoved ind i en væg og give en omgang tæsk til en anden mand senere på natten.

I maj måned 2017 fandt han endnu et offer, denne blev slået flere gange på halsen og i hovedet ligesom ofret blev slået i hovedet med en flaske, så den knustes, og tildelt kraftige spark med knæene af Mahamud Abaas Mahamed.

Dømt utallige gange før hammeren faldt
Mahamud Abaas Mahamed er flere gange blevet taget for besiddelse af euforiserende stoffer, han er allerede i 2007 og 2008 – altså allerede blot eet år efter han kom til Danmark – blevet dømt for vold. Han er blevet sigtet og dømt et utal af gange for både vold, grov vold, tyveri og narkobesiddelse.

Udover den idømte udvisning og de to års fængsel for vold, skal han også afsone reststraf fra en tidligere dom på 212 dage. Ved løsladelse vil han blive udvist til Somalia, og Retten fastslog at han ikke havde nogen særlige bånd til Danmark som talte imod udvisningen.