24-årig fortsat forsvundet: 22-årig fængslet for ildspåsættelse

(Arkivfoto: Allan Andersen)

FREDERIKSSUND: Østre Landsret har onsdag omstødt en afgørelse fra byretten i Hillerød, og en 22-årig mand er nu varetægtsfængslet for forsætlig brandstiftelse.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Efter den usædvanlige bådulykke i Roskilde Fjord, lørdag ved 16-tiden, har Østre Landsret nu varetægtsfængslet den 22-årige ejer af den båd som en 24-årig mand sprang overbord fra på grund af ild i fartøjet.

Søndag blev den 22-årige mand ellers løsladt efter et grundlovsforhør i Hillerød, men den afgørelse er nu ændret og den 22-årige mand er nu varetægtfængslet efter han blev anholdt igen onsdag formiddag.

Den 22-åriges kammerat på 24 år savnes fortsat, trods flere eftersøgninger i området.

De to mænd sejlede i en mindre sejlbåd i Roskilde Fjord ved Frederikssund, da fartøjet brød i brand – ifølge Nordsjællands Politi’s sigtelse var branden påsat med vilje af den 22-årige bådejer – og ilden fik den 24-årige mand til at springe overbord på trods af at han ikke kunne svømme.

Hans forsvinden i vandet tyder på at han ikke har været iført en redningsvest eller at denne, såfremt det har været en automat-vest, har fejlet. Automat-veste oppustes automatisk ved kontakt med vand på ganske få sekunder.

Nordsjællands Politi vil formentlig foretage en ny eftersøgning af den savnede 24-årige mand torsdag.