32-årig mand dræbt under biljagt

LEMVIG: Politiklagemyndigheden undersøger en sag, hvor en bil mandag aften forulykkede i forbindelse med politiets eftersættelse. Bilens fører blev dræbt på stedet ved ulykken.

(Modelfoto: Allan Andersen)

Midt- og Vestjyllands Politi underrettede mandag aften kl. 20.59 Den Uafhængige Politiklagemyndighed  om en episode, hvor politiet i Lemvig kortvarigt eftersatte en bil, som efterfølgende forulykkede i høj fart uden for Lemvig.

Den 32-årige mand, som førte bilen, afgik ved døden på stedet.

Den dræbte var fører af en BMW som en patruljevogn bemærkede kørte med høj fart på Borumvej, mens patruljen var på vej mod Nørre Hissum – patruljen vendte om og satte efter BMW’en som efter at være drejet til højre ad Fabjergvej forulykkede i høj fart ved Sanholmvej.

I en højrekurve mistede den 32-årig mand kontrollen over bilen, idet han kom for langt ud i højre side hvor BMW’en ramte en overkørsel og fløj gennem luften inden den ramte jorden. Bilen røg mange gange rundt og blev fuldstændig smadret. Bilens vragrester lå spredt om et stort område, og bla. var to hjul med ophæng flået af og kastet væk.

– Politiklagemyndigheden har på baggrund af underretningen iværksat en nærmere undersøgelse af episoden i medfør af retsplejelovens § 1020a, stk. 2. Efter denne bestemmelse iværksætter Politiklagemyndigheden efterforskning, når en person er afgået ved døden eller er kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende var i politiets varetægt, skriver DUP’en i en pressemeddelelse.