39-årig ville vise sig: Fire unge mænd påkørt af spritbilist

(Foto: Local Eyes)

LANGESKOV: Fire unge mænd blev ramt af en bil i Langeskov, natten til søndag, efter en beruset 39-årig mand besluttede sig for at vise de unge ‘hvordan man kører bil’.

(Foto: Local Eyes)

De fire mænd som blev ramt af den 39-årige spritbilist var i alderen 18, 18, 19 og 25 årog pådrog sig alle brud på benene. Den 25-årige mand fik åbent benbrud og hovedtraume ved påkørslen – trods dette er alle fire udenfor livsfare.

Ulykken skete kort efter klokken 01.30, hvor 1-1-2 fik flere anmeldelser om at der var flere personer som var blevet ramt af en bil på Mariesmindevej.

Stedet er kendt for at være et sted hvor der køres gaderæs, og der var på stedet op mod 100 personer da ulykken skete. Man havde tidligere på natten kørt ræs i Odense, men var nu blot forsamlet på Mariemindesvej hvor flere biler holdt parkeret.

Folk stod blot og snakkede, da den 39-årige spritbilist – som ikke var en del af forsamlingen – kom kørende med en hastighed der af vidner vurderes til over 100 km/t, og hamrer ind i syv biler og fire fodgængere.

Bilens fører, en 39-årig mand fra lokalområdet, blev anholdt på stedet.

Han er nu sigtet for spirituskørsel, kørsel i narko- eller medicinpåvirket tilstand, kørsel i frakendelsestiden og efter straffelovens paragraf 252 om i grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde at have forvoldt nærliggende fare for andres liv eller førlighed, samt straffelovens paragraf 249 om betydelig uagtsom legemsbeskadigelse under skærpende omstændigheder.