Bandekonflikt: Visitationszoner i Maribo og Sakskøbing fortsætter

En konflikt i rockermiljøet udløste for 14 dage siden oprettelse af visitationszoner i Maribo og Sakskøbing, og fredag er Satudarah’s klubhus i Maribo blevet lukket.

(Arkivfoto: Local Eyes)

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i dag besluttet at forlænge perioden med visitationszoner i Maribo og Sakskøbing. Perioden løber fra fredag 20. oktober 2017 klokken 16.00 og 14 dage frem til og med 3. november 2017 klokken 16.00.

Om opretholdelsen af visitationszonerne i Maribo og Sakskøbing 
– Der har i en periode været skudepisoder, knivstikkeri og slagsmål på Lolland og Falster, og da denne uro primært er foregået i Maribo og Sakskøbing, har vi de seneste to uger haft visitationszone i de to byer. Det opretholder vi for at sikre den fortsatte tryghed blandt borgerne, og vi kan se, at det har haft en effekt, da der i de forløbne 14 dage ikke har været uro i de to byer, siger politiinspektør Kim Kliver

– Ved vores operative tilstedeværelse i området har vi konstateret. at der stadigvæk er aktiviteter rettet mod hinanden i de to grupper, og som følge deraf vil politiet fortsætte den synlige og målrettede tilstedeværelse.

Hvor er visitationszonerne?
Visitationszonerne omfatter fortsat disse områder:
Nordlig afgrænsning fra Vestre Landevej nord for jernbanen og Brovejen til Slagterivej, østlig afgrænsning øst for Slagterivej/Maria Gade/Skimminge over Søndre Boulevard til Søndersø, sydlig afgræsning langs Søndersø til vest for Meinckes Vej og vestlig afgrænsning vest for Meinckes Vej over Rødbyvej til Vestre Landevej.

Nordlig afgrænsning fra Orebyvej til Møllevej, østlig afgrænsning fra Møllevej over Guldborgvej til syd for Sydmotorvejen, sydlig afgrænsning på sydlige side af Sydmotorvejen til Industrivej og vestlig begrænsning på vestlige side af Lindevej/Kalkbrænderivej til Orebyvej.

For den almindelige borger vil indførelse af visitationszone ikke have stor betydning. Inden for en visitationszone har politiet dog lov til at visitere folk uden på forhånd at have foretaget en sigtelse og uden at have en egentlig begrundet mistanke om, at den pågældende er i besiddelse af våben.

Lukning af hus i Maribo
For 14 dage siden besluttede Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi også at forbyde enhver adgang til adressen Vestergade 36 i Maribo. Også den periode bliver forlænget og strækker sig fra og med i dag, fredag 20. oktober klokken 16.00 og frem til og med fredag 3. november klokken 16.00.

– Vi vurderer fortsat, at der er risiko for angreb mod huset på Vestergade 36 i Maribo, og derfor vælger vi af hensyn til sikkerheden at fastholde lukningen af huset, siger politiinspektør Kim Kliver.

Politiets beslutning om forbuddet er taget i medfør af lov om forbud mod ophold på bestemte ejendomme (”Rockerloven”).

Samtidig har Lolland Kommune i medfør af de nye regler i Bandepakke 3 truffet beslutning om forbud mod anvendelse af ejendommen på Vestergade 36 i Maribo som samlingssted.