Bilister kørte for stærkt i vejarbejde

Færdselspolitiet prøver at holde øje med forskellige vejarbejder i Midt- og Vestsjællands Politikreds, hvilket ikke mindst skal ses som en sikring af de vejfolk, der arbejder på stederne, hvor det har stor betydning for færdselssikkerheden, at hastighederne holdes.

De nye fotoanlæg kan fotografere flere vejbaner på samme tid, og fungerer også om natten. (Foto: Allan Andersen)

Politiet målte onsdag ved et påbegyndt vejarbejde på Ringstedvej ud for Vindegårdsvej og Vemmedrupvej. I første omgang blev ATK bilen placeret meget synlig i 80 km zonen, og det førte til, at der ikke var nogen, der kørte for stærk i hele tre timer, hvilket politiet er meget tilfredse med.

Anderledes så det ud, da bilen blev flyttet ind midt i vejarbejdet, hvor højeste tilladte hastighed var 50 km/t. På to timer passerede 302 biler, og heraf blev 21 mål til at køre for stærkt. De fem af bilisterne får et klip i kørekortet grundet deres hastigheder. En fik en bøde på 5000 kr. og en betinget frakendelse for en hastighed på 74 km/t.

Politiet vil også i de kommende dage og uger have et vågent øje med hastighederne omkring vejarbejder, og derfor skal anbefalingen lyde, at man letter foden fra speederen af hensyn til egen pengepung og vejfolkenes sikkerhed.