Politijagt: Hvem har fjernet broen?

NIVÅ: Under flugt fra en patruljevogn præsterede en bilist at brage gennem samtlige afspærringer, og dumpe ned i hullet på Gammel Strandvej ved Nivå – normalt er der en bro, men den har været fjernet i næsten 1½ måned.

Der er masser af skilte omkring afspærringen længe før den manglende bro, og på stedet er der opsat masser af blinkende gule lamper og store hvide plastic afspærringer med reflekser på.

Det er således jævnt åbenlyst at man ikke kan køre over broen ved Nivå – men fredag aften ved 18-tiden bragede en Ford Mondeo alligevel gennem afspærringerne, ramte nogle bunker af grus og ralsten før den plumpede udover kanten og ned i udgravningen langs Nivå.

Bilen var i flugt fra en patruljevogn som med horn og lygter forsøgte at stoppe bilen uden held. Forden havde været standset op, men havde her bakket hårdt ind i patruljevognen og bagefter trykket speederen i bund.

Den flugt endte med et brag, da bilen kørte ud over kanten af byggepladsen og tæt på at ende i Nivå.

Ifølge Nordsjællands Politi skal der ikke være sket personskade ved uheldet, hvor bilens fører flygtede fra betjentene ved at svømme over åen og stikke af fra stedet, mens betjentene fik fat i passageren.

Passageren i bilen blev pågrebet på stedet og har overfor politiet forklaret at man havde overset afspærringerne. Politiet har på stedet foretaget sikring af DNA fra førersiden, formentlig for at kunne fastslå hvem der var fører af bilen hvis det blev nødvendigt.

Bilen var godt skæv efter den ublide tur ud over den manglende bro, og er kørt direkte til skrotning.

Hvorfor de to personer i bilen flygtede fra patruljen i første omgang er endnu ukendt.