Knivrøver overmandet af vidner

LISELEJE: Torsdag kl. 12.56 indløb anmeldelse til Nordsjællands Politi om et røveri mod et supermarked i Liseleje. En gerningsmand var gået ind i butikken og havde her truet sig til kontanter ved hjælp af en kniv.

(Modelfoto: Allan Andersen)

Flere borgere reagerede på stedet, og forfulgte gerningsmanden til fods. Han blev indhentet og de modige borgere foretog en civil anholdelse af røveren, som blev afleveret til politiet som kort efter var fremme på stedet.

Der blev også set en mulig flugtbil, en sort BMW med kraftig røg fra udstødningen, som hurtigt kørte fra stedet i høj fart mens borgerne lå ovenpå røveren og fastholdt ham.

Nordsjællands Politi undersøgte røveriet, og fik noteret vidneforklaringerne – herunder den mistænkte flugtbil som umiddelbart var ret så interessant.

Efter at have afsluttet undersøgelserne af røveriet forlod patruljerne igen Liseleje, en af vognene passerede pludselig en sort BMW med kraftig røg fra udstødningen, præcist den beskrivelse som var givet af flere vidner af det mulige flugtkøretøj.

Patruljevognen fik vendt i en fart og satte med horn og lygter efter den rygende sorte BMW som efter en kort eftersættelse blev bragt til standsning. Føreren af BMW’en blev på baggrund af de tidligere vidneobservationer anholdt og sigtet for medvirken til røveri.

De to anholdte mænd bliver begge fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Hillerød fredag kl. 13.00.