Politi: Black Army er fortid

DANMARK: Den berygtede gadebande Black Artmy har smidt rygmærkerne og opløst sig selv, klubhuset i Odense er lukket og politiet har ikke set skyggen af banden længe.

Den kriminelle gadebande Black Army har opløst sig selv, vurderer Østjyllands Politi overfor Ritzau.

Østjyllands Politi har ikke set skyggen af Black Army i et godt stykke tid, ingen mærker eller bandens medlemmer har gjort sig bemærket efter klubhuset i Odens lukkede og gruppen der erklærede sig selv for opløst.

Banden har ellers været meget aktiv i de aarhusianske forstæder Viby og Brabrand, men det er ifølge Østjyllands Politi fortid.

Der er flere forskellige initiativer som får æren for at bandemedlemmerne ikke længere ses på gader og stræder.

– Jeg tror, det skyldes en massiv politiindsats hele vejen rundt. Og samarbejdet med kommunerne, og at vi har fået indført Bandepakke 3, som også gør det særdeles ikke-attraktivt at være med i en bande, siger politiinspektør René Raffo, Østjyllands Politi, til Ritzau.

Hårdere straffe og sanktionsmuligheder over for medlemmer af kriminelle bander er en del af regeringens seneste bandepakke, og trods det nu ser lysere ud – så tror politiet ikke at medlemmerne af Black Army pludselig bare er blevet lovlydige borgere.

Nogle af medlemmerne af Black Army sidder bag tremmer for kriminalitet henover sommeren, og efter klubhuset i Odense blev lukket samtidig med at gruppens afdeling i Odense nedlagde sig selv – så er der ikke meget tilbage som antyder nogen aktivitet i gadebanden som blev startet tilbage i 2013.