Politi mørkelægger narkoaktion mod hashlaboratorium

ALLERØD: Onsdag morgen slog Nordsjællands Politi til mod en industribygning på Solvang, bygningen viste sig at indeholde et større skunklaboratorium med en stor mængde planter.

Betjentene slæbte enorme mængder af udstyr ud af industribygningen, produktionen kan have stået på i op mod et år. (Foto: Allan Andersen)

Det var stort set et helt gartneri med væksttelte, gødningsanlæg, vækstlamper, ventilation, blæsere, automatiske vandningsanlæg, pumper og angiveligt flere hundrede planter som åbenbarede sig for øjnene af betjentene, onsdag morgen.

En person havde ifølge lokale kilder lejet bygningen for omkring et år siden, og ud over at skifte et par låse så havde ingen i området set den mindste dagsaktivitet på adressen. Der var derimod set flere gange at personer kom til stedet om natten, men trods de gik ind i bygningen så blev der aldrig tændt lys på stedet.

Det var der en god forklaring på, idet samtlige vinduer i bygningen var effektivt afskærmet, så ingen udefra kunne se lyset fra vækstlamperne. Samtidig var der ifølge Kriminalmagasinet Politirapporten’s kilde foretaget indgreb i bygningens strømforsyning, så det store elforbrug blev ført udenom måleren.

Digitalmåler skulle monteres
Ifølge flere lokale kilder kan det meget vel være montering af en digital elmåler som udløste afsløringen af skunklaboratoriumet, idet både udlejeren og elselskabet forgæves havde forsøgt at få adgang så den gamle elmåler kunne blive udskiftet med den nye digitalmåler.

Det vakte i hvert fald en del undren at lejeren konstant ignorerede alle henvendelser – og folk i industriområdet havde også undret sig over at der aldrig var nogen mennesker ved bygningen – alt i alt var det hele ret så mistænkeligt.

Præcist hvad der ledte politiet på sporet af den ulovlige produktion af skunk/hash er dog pt. ukendt, og hos Nordsjællands Politi har man ingen kommentarer til aktionen grundet den igangværende efterforskning.

Der var aldrig nogen tilstede i dagtimerne, og kun ganske få gange om natten er der set nogen på stedet – det fandt folk i området yderst mistænkeligt og onsdag morgen fik de mistanken bekræftet. (Foto: Allan Andersen)