Politi standser efterforskning af gift-sag

Nordjylland Politi har siden slutningen af august 2017 efterforsket en anmeldelse om forgiftede fisk i Store Vildmose nær Brønderslev. Men den efterforskning stopper politiet i dag – ingen personer kan sigtes.

(Modelfoto)

Politiet tog anmeldelsen meget alvorligt, og man gik derfor straks i gang med et større efterforsknings-arbejde – ikke mindst fordi der var tale om en farlig gift, som selv i små mængder kunne være dødelig.

Det var en efterforskning, der blandt andet indebar, at politiets efterforskere foretog adskillige afhøringer, ransagninger samt nogle tekniske undersøgelser.

Ingen kan sigtes
Men det arbejde har altså ikke givet politiet det fornødne grundlag, der skal til, for at kunne rejse en sigtelse mod nogen personer, ligesom der heller ikke er dukket nye, afgørende spor op, der gør, at det giver mening for politiet at fortsætte efterforskningen.

Og derfor har Nordjyllands Politi i dag, 27. oktober 2017, besluttet at afslutte efterforskningen af anmeldelsen.

”Vi har vendt mange sten i den her meget alvorlige sag, men det har ikke været muligt for os at rejse en sigtelse af en mulig gerningsmand. Vi anser alle efterforskningsskridt for at være udtømte. Derfor lukker vi sagen,” siger lederen af politiets efterforskning, politikommissær Troels Jul Kjærgaard.

Uklart motiv
Politiet ønsker ikke at gå i detaljer med de efterforskningsskridt, som politiet konkret har foretaget i sagen, men politikommissæren kan dog oplyse, at det fortsat henstår uklart, hvad motivet bag giftsagen i St. Vildmose reelt bunder i.

Troels Jul Kjærgaard tilføjer, at hvis der fremkommer nye oplysninger i sagen, så vil politiet tage sagsakterne frem igen.

”Vi har naturligvis stadig en interesse i informationer, der kan føre til konkrete mistænkte – så vi kan få opklaret denne alvorlig sag,” lyder det fra politikommissæren.

Derfor: Har man oplysninger i sagen, så skal man kontakte politiets service-telefon 114.