Tricktyve efterlyst på Fyn

FYN: Tricktyve har været på spil på Fyn de sidste 3 – 4 dage. Fyns Politi modtog de første meldinger om, at der var mulige tricktyve på spil i Sanderrum området i Odense søndag den 15. oktober ved 15-tiden.

De rettede henvendelse på flere adresser, dog uden at Fyns Politi har modtaget anmeldelser om tyverier, men politiet har modtaget signalement af både personer og køretøj.

Mandag den 16. oktober kl. ca. 13.00 var den gal igen på Østerbæksvej i Odense M. Her modtog Fyns Politi anmeldelse om, at to udenlandske kvinder var trængt ind i en 87-årig kvindes lejlighed mod hendes vilje. De to kvinder var gået rundt i lejligheden, hvorefter de forlod stedet igen. Formentlig intet stjålet. Der var her tale om samme personer og bil som om søndagen i Sanderum.

Fortsat mandag kl. ca. 15.00 modtog Fyns Politi anmeldelse om samme køretøj og personer, som viste interesse for plejecentret på Vindeby Pilevej på Tåsinge. De forlod stedet igen, da de sikkert følte sig iagttaget af plejepersonalet på stedet.

Mandag kl. ca. 15.30 var tricktyvene så på spil i Horne på Bytoften syd for Faaborg. Her var man mod en 91-årig kvindes ønske trængt ind i hendes lejlighed. I entreen havde man frataget den 91-årige hendes halskæde, som hun bar om halsen. Herefter forlod tyvene lejligheden igen. Herefter henvendte man sig hos naboen, hvor de bad den 88-årige beboer om at underskrive et dokument, som hun ikke havde kendskab til, ligesom de forsøgt at fratage beboerens nødopkald. Intet stjålet.

Tirsdag formiddag kl. 1030 var den så gal på Langeland. Nærmere på Præstevænget i Lindelse,  hvor tricktyvene havde ringet på hos en 84-årig kvinde, der åbnede døren. Her var en person mod den 84-åriges vilje trængt ind i lejligheden og gået bl.a. ud i køkkenet. Og kort herefter kom endnu en person ind i lejligheden. Det var begge kvinder. De to kvinder havde bevæget sig rundt i lejligheden og forladt stedet igen, formentlig uden at stjæle noget. De havde talt en fremmedsprog, som den 84-årige ikke forstod.

Fyns Politi efterlyser i forbindelse med de nævnte sager en sølvgrå Audi A6 st. car på udenlandske nummerplader, som starter med DO

Fyns Politi efterlyser også de to kvinder og en mand, som kørte i bilen. Manden er kun set sidde i bilen, den sølvgrå Audi st. car,, og kan kun beskrives som Rumænsk af udseende med mørkt hår.

Kvinderne beskrives som:
A: Rumænsk af udseende, 25 – 30 år, almindelig af bygning, sort mellemlangt galt hår og iført mørkt tøj.

B: Rumænsk af udseende, 28 – 30, kraftig af bygning, sort kort hår, iført beige strikketrøje og mørke bukser. Hun medbragte en sort skind skuldertaske.

Fyns Politi opfordre alle, men især ældre og personale på plejehjem, til at være opmærksomme på de nævnte personer og deres adfærd.

Hvis man bemærker personerne eller køretøjet, så er Fyns Politi meget interesseret i oplysninger. Kontakt politiet på 114.