Bandekrig: Højtstående bandemedlem forsøgt likvideret

(Arkivfoto: Allan Andersen)

RAMLØSE: Ifølge flere uafhængige kilder var skyderiet på Hejrevej d. 01.november ikke et tilfældigt skyderi, det var et direkte forsøg på at likvidere et højtstående medlem af rockergrupperingen Gremium fra Helsinge.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

“Onsdag aften klokken 23.16 fik politiet anmeldelse om, at der blev skudt på Hejrevej i Helsinge. Ingen personer blev ramt og politiet har efterfølgende fundet 15 patronhylstre på stedet. Nordsjællands Politi efterforsker sagen og giver pt ikke yderligere oplysninger.”

Så kortfattet var oplysningerne d. 2. november om sagen i Nordsjællands Politi’s døgnrapport, kortene har siden været holdt yderst tæt til kroppen og fremsendte spørgsmål til skyderiet er blevet ignoreret af Nordsjællands Politi.

Gremium medlem forsøgt likvideret
Hvad der helt præcist skete er fortsat lidt uklart, men ifølge kilder i såvel bandemiljøet som i Nordsjællands Politi, var de 15 kugler tiltænkt et højtstående medlem af rockergrupperingen Gremium – og kun et utroligt held gjorde at ofret slap uskadt fra likvideringsforsøget.

Rockeren bevægede sig ad Hejrevej, da der pludselig blev åbnet ild med et automatvåben rettet direkte mod denne, men trods de mange skud slap rockeren uskadt grundet en våd græsplæne.

Flere kilder har oplyst at rockeren lige når at opdage faren et splitsekund før der trykkes på aftrækkeren, og under forsøget på at slippe væk styrter manden omkuld i det våde græs, mens kuglerne piver om ørerne på ham.

Attentatmanden har formentlig troet at denne havde ramt sit offer og flygtede fra stedet.

Læs også: 15 skud affyret i villakvarter

Rocker chapter startede balladen
Det voldsomme angreb på medlemmet fra Gremium i Helsinge er dog ikke det første, og næppe heller det sidste i den konflikt som henover foråret og sommeren har bølget frem og tilbage mellem Gremium, som d. 3. februar åbnede et såkaldt Chapter i Helsinge, og rockergruppen Bandidos.

Medlemmerne i den lokale afdeling af Gremium kommer alle fra gadebanden LBH, Local BrotherHood, som i en årerække har huseret i Helsinge og gradvist vokset sig stærkere. Grupperingen har i årevis anset Helsinge Station og området omkring som værende ‘deres område’ og det er formentlig i et opgør omkring salg af hash at gnisterne blev til flammer i foråret 2017.

En rapport fra Gribskov Kommune fastslår dog at der ‘kun’ er syv direkte bandemedlemmer i Gribskov, mens der er omkring 20-25 personer i yderkanten af miljøet og heraf er otte personer i direkte berøring med bandernes kriminelle miljø uden at være medlemmer – men de er i risiko for at blive det.

Således er det en lille gruppe som til gengæld fylder meget i offentligheden.

I april 2016 skød et medlem af Local Brotherhood efter en ung mand i hans lejlighed på Vestergade i Helsinge. Dagen efter blev gerningsmanden, den syriskfødte Mikael ‘Don Mohamad’ Meirza, idømt fængsel i fem år og udvisning af Danmark for bestandigt. Ifølge lederen af LBH dengang ‘skød han på klubbens vegne’ (Arkivfoto: Allan Andersen)

Gadebanden Local Brotherhood beviste allerede i april 2016 at de var klar til at bruge voldsomme metoder, således skød en kun 17 år gammel mand mod en 27-årig mand i hans lejlighed på Vestergade. Det kostede den 17-årige mand en fængselsstraf på fem år og en udvisning af danmark for bestandigt.

Otte måneder efter skyderiet var Local Brotherhood opgraderet til prospekt chapter i rockergrupperingen Gremium, afdelingen i Helsinge er så vidt vides fortsat et prospekt chapter, altså ‘prøvemedlem’, hos Gremium.

Hvornår afdelingen opnår ‘Full Patch’ er ukendt.

Masser af uro under overfladen
Ifølge flere uafhængige kilder har opgøret mellem den lokale Gremium afdeling og Bandidos i Gribskov kørt videre, også selvom der på overfladen er faldet mere ro på.

Masser af overfald og sammenstød mellem grupperingerne kommer aldrig til offentlighedens kendskab, ligesom politiet også sjældent indblandes.

– Det er som en and på vandet i blæsevejr, på overfladen ser alt roligt ud men under vandet der pisker benene rundt, siger en politikilde til Kriminalmagasinet Politirapporten.

Læs også: Crossmaskine forfulgt og påkørt i bandeopgør

Siden de mange åbenlyse sammenstød i foråret og sommeren, hvilket medførte bla. en visitationszone i Helsinge, har der været kølleoverfald på banderelaterede personer i området ved Helsinge Station, smadret en bil i et overfald, og alene indenfor den seneste måned har der været forsøg på at køre en ung mand ned på Gadekørvej, efterfulgt af likvideringsforsøget på Hejrevej i Helsinge.

Et fuldgyldigt medlem af Bandidos skal efterfølgende være blevet overfaldet, og det senest kendte er så forsøget på at køre en ung mand på en cross maskine ned ved højlys dag på Vestergade i Helsinge.

Kriminalmagasinet Politirapporten har forsøgt at få en kommentar til drabsforsøget i Ramløse fra Nordsjællands Politi, men vores henvendelse er ikke blevet besvaret. Når og hvis vi modtager en kommentar, så opdaterer vi artiklen.