Betjente hædret som Årets Dyreven 2017

Fredag eftermiddag modtog Kamilla Blume Jørgensen og Per Jacobsen fra Midt- og Vestsjællands Politis dyreværnsenhed prisen som Årets Dyreven 2017 af Dyrenes Beskyttelse.

Midt- og Vestsjællands politi’s to betjente, Per Jacobsen og Kamilla Blume Jørgensen, ses her ved prisoverrækkelsen. (Foto: Twitter/Midt- og Vestsjællands Politi)

Hvert år i november kårer Dyrenes Beskyttelse Årets Dyreven. Det gør de, fordi de ønsker at hylde de mennesker, som på hver deres måde gør en forskel for dyr, og for at statuere gode eksempler for alle andre.

– Dyrenes Beskyttelse har i mange år oplevet et velfungerende samarbejde med makkerparret fra dyrevelfærdsgruppen i Midt- og Vestsjællands politikreds, Per Jacobsen og Kamilla Blume Jørgensen, skriver Dyrenes Beskyttelse som begrundelse for hvorfor Per og Kamilla har modtaget titlen som Årets Dyreven 2017.

– Kamilla og Per er en forbilledlig samarbejdspartner dedikeret til de sager, de er sat til at løse. Kamilla og Per er altid behjælpelige i dyreværnssager, hvad enten det drejer sig om katte, hunde eller heste. De tager altid Dyrenes Beskyttelses henvendelser alvorligt. Senest ydede de en stor indsats i maj måned for de 17 vanrøgtede hunde fra terpentinsagen. I dyreværnssager, hvor de involverede parter ikke ønsker at tale med Dyrenes Beskyttelse, kan vi ikke tvinge os adgang til ejendomme, hvor der er mistanke om vanrøgtede dyr. Derfor er politiets indsats i forhold til dyreværnssager så utrolig vigtig. I den sammenhæng er Per og Kamilla et rigtig godt forbillede for mange af de danske politikredse, hvor man stadigvæk har til gode at finde en måde at håndtere dyreværnssager på, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.

– Vi er naturligvis meget beæret over at modtage denne anerkendelse fra Dyrenes Beskyttelse. Vi er meget glade for det samarbejde, som vi har med organisationen i det daglige. Vi har mange fælles interesser. Det kan godt være nogle hårde sager at komme ud til, men det gør også bare, at vi bliver bekræftet i, at vores arbejde er vigtigt. Det betyder meget for os, sagde de to hædrede betjente ved arrangementet fredag eftermiddag.

– Som politidirektør kan man ikke være andet end stolt, når medarbejdere modtager en så flot pris på baggrund af deres store dedikation og professionelle tilgang til jobbet. Kamilla og Per gør virkelig en forskel i deres daglige arbejde, og jeg synes, at de fortjener denne anerkendelse, sagde Politidirektør i Midt- og Vestsjællands Politi Arne Gram som også var med til overrækkelsen og fortsatte:

– Vi er som politi og myndighed afhængige af et godt samarbejde med både private og offentlige organisationer herunder vores samarbejde med Dyrenes Beskyttelse. Og at det samarbejde fungerer så godt i vores politikreds, er jeg rigtig glad for.

Årets helt
Udover Årets Dyreven kåres også Årets Frontløber, Årets Helt og Årets Brobygger. Kamilla og Per vandt også i kategorien Årets Helt. I denne kategori nomineres de kandidater, der leverer en lang og utrættelig indsats for dyrene, og de kandidater, der har udført en spektakulær handling for at redde et eller flere dyr.