Fire unge mænd sigtet for indbrud

VEJLE: Fire unge mænd på henholdsvis 19, 25, 30 og 31 år blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding.

(Modelfoto)

Mændene blev fremstillet med en sigtelse om et indbrud i en privat beboelse i Vejle den 20. november. Indbruddet skete ved at knuse en rude. Med sig fik de fire mænd udbytte for ca. 50.000 kr.

– Et vidne havde set to mistænkelige personer omkring gerningsstedet, hvorefter hun konstaterede, at der havde været indbrud. Politiet blev derefter alarmeret. Efter en konkret mistanke hos politiet blev de fire sigtede ca. en time senere fundet sammen i en lejlighed i Stormgade i Vejle, hvor de blev anholdt og sigtet for indbruddet. Politiet fandt i lejligheden stort set samtlige koster fra gerningsstedet, fortæller Therese Marie Brüner, der er anklagerfuldmægtig ved Sydøstjyllands Politi.

Retten varetægtsfængslede dem alle fire i 14 dage. På grund af den kriminelle fortid hos mændene på 25, 30 og 31 år fandt retten, at der var risiko for, at de på fri fod ville begå nye lovovertrædelser.

Alle de sigtede blev ligeledes fængslet med den begrundelse, at der var risiko for, at de på fri fod kunne vanskeliggøre efterforskningen ved at fjerne spor, advare eller påvirke andre.

Der er planlagt et nyt retsmøde den 5. december 2017.