Følg Nordjyllands Politi på Facebook fra i dag

I dag den 10. november 2017 går Nordjyllands Politi online på det sociale medie Facebook.

”De sociale medier er en væsentlig del af danskernes kommunikation, og vi har en ambition om at møde borgerne i øjenhøjde. Derfor skal vi være tilstede der, hvor de er,” siger politidirektør ved Nordjyllands Politi, Anne Marie Roum Svendsen.

Hun oplyser, at Nordjyllands Politi vil bruge den nye Facebook-profil bredt til at støtte politiarbejdet. Opslag på siden vil blandt andet blive aktuelle efterlysninger, information om færdselskontroller og kampagner, oplysninger om hittegods eller præventive opslag, fx de bedste råd mod indbrud – og måske vil en god historie fra politiets arbejde også dukke op.

”I takt med at vi får erfaringer med vores opslag og deres virkning, skruer vi på frekvens og indhold. Kongstanken bag er, at Facebook skal understøtte vores arbejde med at skabe tryghed og sikkerhed for flest mulige mennesker,” siger politidirektør Anne Marie Roum Svendsen.

Klar til krise
Anne Marie Roum Svendsen fortæller, at tilstedeværelsen på Facebook også har en mere alvorlig baggrund: at være på de sociale medier handler om at kunne kommunikere direkte til borgerne i en krisesituation.

”Desværre må vi bare sige, at der er en trussel mod Danmark – og skulle der opstå kriser eller ske større ulykker, er det vigtigt, at vi hurtigt kan få information ud til borgerne. Det kan Facebook bidrage til,” siger politidirektøren.

Facebook og Twitter 
Når Nordjyllands Politi nu går på Facebook, sker det med afsæt i fem års erfaring fra Twitter, hvor man har udsendt tusinder af de såkaldte tweets til offentligheden. Twitter har vist sig at være et fornuftigt arbejdsredskab, og det er disse gode erfaringer, som politikredsen nu vil arbejde videre med – og med Facebook opbygge endnu en kommunikationskanal ud til nordjyderne.

Tanken er, at Facebook og Twitter skal supplere hinanden.

På Twitter udsender man korte beskeder, og derfor handler det ofte om her og nu-oplysninger – især målrettet medierne, der viderebringer vigtig information, mens Facebook giver mulighed for at give en uddybende forklaring, fx signalementer eller gode kriminalitetsforebyggende råd eller anvisninger i en krisesituation. Begge kanaler vil kunne anvendes ved en større og mere alvorlig hændelse, hvor det er afgørende at komme ud til flest mulige mennesker med vigtige meddelelser.

Ingen sagsbehandling på Facebook
Det vil ikke være muligt at foretage anmeldelser af ulovlige forhold via Facebook. Her er det fortsat enten politikredsens servicecenter på tlf. 114 eller politiets hjemmeside www.politi.dk, der skal bruges. Har man akut brug for politiets hjælp, så skal man ringe 112.

Man kan heller ikke forvente svar fra politiet på Facebook – det er også fortsat via politiets mail eller servicetelefon.

Du finder Nordjyllands Politi’s facebookside HER