Politiet forlænger lukning af LTF-tilholdssted

TINGBJERG: Politidirektøren i Københavns Politi har i dag, i medfør af lov om forbud mod ophold i bestemte ejendomme, forlænget lukningen af et tilholdssted for bandegrupperingen Loyal To Familia.

(Arkivfoto)

Forbuddet trådte første gang i kraft den 27. oktober med virkning i 14 dage. Det skete ud fra hensynet til naboernes tryghed og sikkerhed, da lokalerne ligger i en bygning, der også huser flere forretninger, et bibliotek og en ungdomsklub.

Forbuddet forlænges nu bl.a. i lyset af de seneste dages alvorlige hændelser, hvor tre personer er blevet dræbt som led i den verserende bandekonflikt. Heraf fandt en episode sted i området lige omkring bandetilholdsstedet. Desuden opholder et større antal personer med relation til LTF sig fortsat i området.

Skal sikre tryghed
Københavns Politi vurderer, at der fortsat er risiko for, at personer med tilknytning til de bandegrupperinger, der ligger i konflikt med LTF, vil foretage angreb mod lokalerne.
– Vores vigtigste opgave er at sikre københavnernes tryghed og sikkerhed. I lyset af de alvorlige hændelser de seneste dage er vores vurdering fortsat, at bandetilholdsstedet udgør en trussel mod dem, der arbejder eller bor nær lokalerne. Jeg vil dog gerne understrege, at lukningen blot er et i rækken af tiltag i vores massive indsats mod banderne, og at vi altid løbende overvejer, om der er behov for at tage andre værktøjer i brug, siger politidirektør Anne Tønnes.

Forlænges med to uger
Lukningen betyder konkret, at det er forbudt at tage ophold på adressen Ruten 14 , kælderen, Tingbjerg, 2700 Brønshøj.

Forbuddet gælder frem til den 24. november 2017 kl. 14.