To anholdt: 25-årig ramt af bil og dræbt på stedet

ROSKILDE: En 25-årig polsk statsborger er afgået ved døden efter han fredag aften blev kørt ned af en bil på Sdr. Ringvej.

(Modelfoto: Allan Andersen)

En fodgænger – en polsk mand på 25 år – afgik ved døden efter at være påkørt af en blå Toyota Aygo fra 2008. De polske myndigheder er underrettet om dødsfaldet, og de er anmodet om at underette afdødes familie i Polen.

Lørdag kl. 10.27 rettede en borger telefonisk henvendelse til Midt- og Vestsjællands Politi, idet borgeren havde set en blå Toyota Aygo i en privat indkørsel i Havdrup, Solrød Kommune, som havde skader foran.

Politiet ankom til stedet kl. 10.38, hvor man med stor sikkerhed kunne fastslå, at der var tale om sagens flugtkøretøj, og en tilkaldt bilinspektør har efterfølgende fastslået at der er tale om det rette flugtkøretøj.

Bilen er indbragt til politiets undersøgelsesgarager med henblik på en nærmere undersøgelse.

19-årig anholdt og sigtet i sagen
På findestedet af bilen har politiet anholdt en mand på 19 år, som bor på stedet. Den anholdt er indledningsvis sigtet for overtrædelse af færdselsloven, – herunder kørsel i spirituspåvirket tilstand. Han erkender, at han har ført bilen, men nægter spirituskørsel. For nærværende oplyses der ikke yderligere om sigtedes stillingstagen til sigtelsen.

Pige sigtet for ikke at yde førstehjælp
En 18-årig pige fra Hårlev, der var passager i bilen på påkørselstidspunkt, ligeledes anholdt i sagen på sin bopæl i Hårlev. Hun er sigtet for overtrædelse af straffeloven, idet politiet finder, at hun efter et færdselsuheld har undladt at yde hjælp til en betydeligt skadet person. For nærværende oplyses der ikke yderligere om hendes stillingstagen til sigtelsen.

Begge de anholdte er indbragt til Roskilde PG, hvor sagen fortsat efterforskes. På nuværende tidspunkt er det ikke politiets indtryk, at der er tale om en bevidst påkørsel af afdøde.

– Anklagemyndigheden vil senere tage stilling til, om de anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør, oplyser Lars Galasz, vagtchef for Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.