14-årig pige i kritisk tilstand: Ramt af bil på fortov

RUNGSTED KYST: En 14-årig pige er i kritisk tilstand, men udenfor livsfare, efter hun torsdag eftermiddag omkring kl. 16.15 blev påkørt af en bil på Rungsted Strandvej.

(Foto: Allan Andersen)

**OPDATERING: Politiet har torsdag aften oplyst at pigen er lagt i kunstig koma for en sikkerheds skyld, men lægerne har meddelt at pigen umiddelbart er sluppet med overfladiske skrammer.**

Den 14-årige pige var til fods på fortovet på Rungsted Strandvej, da en ældre bilist i en Audi A6 pludselig trak tværs over vejbanerne, op over cykelstien og fortovet hvor han ramte pigen. Den mandlige bilist skal angiveligt have fået et pludseligt ildebefindende, og derved have mistet kontrollen over bilen med fatale konsekvenser.

Det er ukendt om bilen kørte over pigen eller om hun blev kastet op over bilen, men efter at have ramt pigen fortsatte bilen gennem en forhave til en villa og nedlagde et længere hegn på adressen. Bilen stoppede først, da den var nået ud på den tilstødende Karen Blixenvej.

Den hårdt kvæstede 14-årige pige blev behandlet på stedet af ambulancereddere, paramediciner og akutlæge inden hun med politieskorte blev kørt til Rigshospitalets Traumecenter i København.

Nordsjællands Politi har torsdag aften meddelt at den 14-årige pige er i kritisk tilstand, men dog udenfor livsfare.

Nordsjællands Politi afspærrede et stykke af strandvejen, mens politiets teknikere og en bilinspektør undersøgte stedet og sikrede de tekniske spor på uheldsstedet. Alle afspærringer og bilen var fjernet omkring kl., 19.30 hvorefter trafikken var normaliseret på stedet.

(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)