19-årig mand dømt for narkosmugling

En 19-årig mand fra Vejen har netop fået dom af Retten i Aarhus for at have kendskab til, at to medrejsende smuglede 210 gram kokain fra Holland ind i Danmark. Transporten af kokain er foregået mellem d. 27. og 28. juni i år.

(Modelfoto: Rigspolitiet)

Den 19-årige blev anholdt d. 13. september i år af Særlig Efterforskning Vest. Anholdelsen skete i kølvandet på en større aktion i Herning og Vejle i juni mod en bandegruppering, hvor otte personer blev anholdt for mistanke om omfattende handel med narkotika. Den 19-årige har ikke selv tilknytning til en bandegruppering og vurderes at have haft en ganske underordnet rolle i sagen.

Den 19-årige fra Vejen forklarede til retten, at han havde været i Holland med sin 19-årige kammerat og dennes 39-årige kammerat, og at det først var på selve turen, at han blev opmærksom på, at de to andre ville smugle stoffer med hjem til Danmark. Med den viden fulgtes den 19-årige alligevel med de to andre hjem i bil, og derfor blev han efterfølgende sigtet for narkosmugling i fællesskab med to andre gerningsmænd.

I dag faldt der så dom i sagen mod den 19-årige. Dommen lød på et års fængsel. Heraf blev tre måneders ubetinget fængsel anset for udstået, da han havde siddet varetægtsfængslet siden sin anholdelse. De resterende ni måneder blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste. Så begår den 19-årige ny kriminalitet eller forsømmer sin samfundstjeneste, vil det resultere i fængselsstraf.

– Dommen i dag er et meget godt eksempel på, at retten ser med stor alvor på narkosmugling, uanset hvor stor en rolle man kan have haft. For selvom den 19-årige ikke har været hovedbagmand i sagen, så der det alligevel alvorligt at have viden om og acceptere, at andre fører narko ind i Danmark. Så jeg er meget tilfreds med udfaldet, siger anklager Rasmus Gyldenløve.

Den anden 19-årige, som også deltog i narkosmuglingen, blev for nylig idømt halvandet års ubetinget fængsel. Sagen mod den 39-årige forventes at skulle for retten d. 21. december i år.