Falsk SKAT-medarbejder franarrede kvinde stort beløb

RANDERS: En ting er at blive flået af det rigtige SKAT, men at blive snydt af en falsk SKAT-medarbejder – det er for ondt.

(Modelfoto: Rigspolitiet)

En 61-årig kvinde fra Randers blev i sidste uge narret af en mand, der i telefonen udgav sig for at være fra SKAT. Han ringede flere dage til kvinden og lokkede hende til at tage billede af sit pas og sit nøglekort til banken samt give andre personlige oplysninger.

Da hun til sidst fattede mistanke, ringede hun til det rigtige SKAT og fandt ud af, at der var tale om et svindelnummer. Hendes bank kunne så meddele, at der var trukket flere tusinde kroner fra hendes konto.

Østjyllands Politi opfordrer kraftigt borgerne til aldrig at give personfølsomme oplysninger til folk, der kontakter dem via telefon eller mail. Banken, SKAT og andre vil aldrig bede om oplysninger, som de har i forvejen. Slå evt. myndigheden eller bankens nummer op og ring til dem for at tjekke, om de har ringet.