Fire anholdt efter mindre biljagt

ALBERTSLUND: En fører af en personbil forsøgte torsdag aften at køre en politibil af vejen, men det var en rigtig dårlig idé. Manøvren bragte kun føreren og hans tre passagerer i en regulær knibe – bogstavlig talt.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

En kort biljagt endte torsdag aften med at en bil sad klemt mellem et autoværn og en politibil med både horn og lygter tændt for fuld udblæsning – og de fire personer i bilen kunne ikke komme nogen steder da alle dørene var spærret.

– Helt rutinemæssigt forsøger en af vores patruljer at bringe en bil til standsning, men det vil føreren ikke. Vi sætter derfor horn og lygter i gang, og i et forsøg på at flygte er bilen lige ved at køre frontalt ind i en parkeret lastbil, siger vagtchef Lars Guldborg, Københavns Vestegns Politi, til Ekstra Bladet.

Efterfølgende fortsatte biljagten på klassisk vis, den flygtende bil foran og politiet lige i hælene med hele diskoteket tændt – og af uransaglige årsager mente føreren af den flygtende bil at han da kunne mase politibilen af vejen, hvorefter bilerne bankede sammen med ca. 40 km/t.

– Jagten fortsætter, men pludselig laver føreren et kraftigt styreudslag. Det ser ud til at han vil forsøge at presse politibilen af vejen med vilje, men sådan gik det ikke. I stedet får patruljebilen klemt bilisten opad et autoværn, siger Lars Guldborg, Københavns Vestegns Politi, til Ekstra Bladet.

Der befandt sig fire personer i bilen og en klassiker efter en biljagt er flugten til fods, men torsdag aften kunne de fire blot sidde slukøret i bilen og afvente at blive hevet ud en efter en.

Flugtbilen sad godt fast mellem autoværnet og patruljevognen, så det var en let sag for politiet at tilbageholde de fire mænd. Det viste sig at bilens fører var narkopåvirket og han er derfor sigtet for en række overtrædelser som inkluderer narkokørsel.

Under biljagten blev der kastet en kniv ud af bilen, og nu undersøges det hvem der var den lykkelige ejermand af denne.