Fire litauiske indbrudstyve anholdt

Nordjyllands Politi har i samarbejde med Fyns Politi fredag, foretaget anholdelse af fire indbrudstyve. De er alle mistænkt for massiv indbruds-kriminalitet i Vendsyssel. De anholdte skal lørdag formiddag fremstilles i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Hjørring. 

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Betjente fra Nordjyllands Politi slog tidligt fredag morgen til på en adresse i Frederikshavn, hvor to litauiske statsborgere blev anholdt. Politiet har endnu ikke med sikkerhed lagt den ene persons identitet og alder fast, men den anden er en 26-årig mand.

Begge mænd er anholdt efter en kort, men intens efterforskning, oplyser politikommissær Sune Myrup.

”Anholdelserne i dag er et resultat af en årvågen borger, der onsdag 13. december så en mandsperson køre væk fra Stendyssevej ved Hirtshals. Borgeren noterede bilens nummerplade – og så kunne vi indlede en målrettet efterforskning, da vi kort efter konstaterede, at der på Stendyssevej var lavet tre villaindbrud,” siger Sune Myrup, der samtidig understreger:

”Denne sag er et rigtig godt eksempel på, hvor vigtig borgernes hjælp er for vores indsats på området.

I forbindelse med anholdelserne har Nordjyllands Politi beslaglagt smykker, der stammer fra indbrud samt indbrudsværktøj.

Også anholdelser på Fyn
Kl. 1010 i dag foretog Fyns Politi anholdelse af to litauiske statsborgere på henholdsvis 37 og 31 år, der var efterlyst af Nordjyllands Politi for indbrudskriminalitet i Vendsyssel. Mændene sigtes for flere villaindbrud i Tylstrup, ligesom den 31-årig sigtes for et indbrudsforsøg i Sulsted, hvorunder der blev anvendt peberspray mod et vidne.

”Samlet set mistænker vi de 4 litauere for at have lavet ganske massiv indbrudskriminalitet i Vendsyssel samt området heromkring. Der har i år været mange indbrud i politikredsens nordlige kommuner, og derfor anvender vi også rigtig mange resurser på vores patruljering og efterforskning på området. Derfor er det glædeligt, at vi i dag har kunne foretage anholdelse 4 personer, som vi mistænker for at stå bag en del af de mange indbrud,” fortæller politikommissær Sune Myrup.

Fremstilling i grundlovsforhør
Gerningsmændene fremstilles lørdag den 16. december 2017 i grundlovsforhør med krav om fængsling.

Af hensyn til efterforskningen har Nordjyllands Politi for nuværende ikke flere oplysninger i sagen, men der kan i dag rettes spørgsmål til: