Fly mavelandede i Aalborg Lufthavn

Et mindre civilt fly af typen Piper 46, som var på vej til Oslo, måtte nødlande i Aalborg Lufthavn torsdag formiddag kl. 11:35.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

De første meldinger til alarmcentralen gik på, at der var røg i cockpittet. Dette problem blev dog løst før landing. Imidlertid kunne flyet ikke lande på normalvis, da der var problemer med flyets landingsstel, som ikke kunne foldes helt ud.

Landing gik som ventet
– Piloten aftaler sin landing med tårnet. Han laver en overflyvning i lav højde nogle gange, så der kan laves en inspektion af landingsstellet. Da han så lander, tager flyet asfalten på den helt rigtige måde og drejer rundt om sig selv, på den måde man kan forvente, forklarer Morten Jensen, kommunikationschef på Flyvestation Aalborg.

Ingen tilskadekomne
Fire personer var ombord på flyet, og meldingen er, at ingen er kommet til skade.

Politi og redningsmandskab er til stede, oprydningsarbejdet er også i gang, og Havarikommissionen skal nu i gang med at undersøge havariet.

Nordjyllands Politi har ikke flere oplysninger om havariet i øjeblikket.