Fredag må du købe årets nytårsfyrværkeri, men…..

Fredag går salget af fyrværkeri i gang – men det gælder ikke for affyring af fyrværkeri og man skal derfor holde tændstikkerne i lommen.

Fra i morgen fredag kan du købe fyrværkeri ved de danske forhandlere, men selvom det er fristende lige at afprøve lidt af sortimentet så hold tændstikkerne på afstand indtil d. 27.december hvor affyring bliver tilladt.

Nordsjællands Politi oplyser at det kun er tilladt at affyre fyrværkeri fra og med den 27. december til og med den 1. januar, selvom muligheden for at købe det allerede fra i morgen af. Så, selvom det kribler i fingrene for at stryge tændstikkerne så skal du altså vente til tidligst den 27. december.

– Når du så skal til at tænde lunten, har vi i øvrigt en opfordring til dig: Pas på dig selv og personerne omkring dig, når du affyrer fyrværkeri, og husk også at vise hensyn til hunde, katte og andre væsener, der ikke værdsætter nytårskrudtet. Det vil de sætte pris på, lyder opfordringen fra Nordsjællands Politi