Stor bandeaktion: 18 ransagninger i Nordsjælland

(Arkivfoto: Københavns Politi)

Rundt om i Nordsjælland er 18 banderelaterede adresser blevet ransaget og tre personer er blevet anholdt.

(Modelfoto: Københavns Politi)

I forbindelse med dagens større koordinerede aktion mod bandemiljøet har Nordsjællands Politi foretaget ransagninger på 18 lokaliteter i Helsingør og Kokkedal. De 18 lokaliteter består af både lagerrum, privatboliger samt butikker og virksomheder, og SKAT har derfor også deltaget i dele af dagens aktion.

På de 18 adresser er der blandt andet fundet skarpladt ammunition, ulovlige slagvåben samt diverse dokumenter og andre interessante effekter.

I forbindelse med Nordsjællands Politis del af aktionen er tre personer med relation til bandemiljøet desuden blevet anholdt, og de bliver alle fremstillet i grundlovsforhør i morgen.

– Vi har stadig snøren ude efter flere personer, som vi ikke har truffet under dagens aktion, men som vi er kraftigt på udkig efter. Derfor kan jeg af hensyn til efterforskningen ikke blive alt for konkret med, hvad de tre skal sigtes for, fortæller politiinspektør Lau Thygesen fra Nordsjællands Politi.

Den koordinerede indsats blev sat i værk tirsdag morgen, og Nordsjællands Politi forventer at være færdige på de sidste adresser ved 14-15-tiden i dag.

– Det er nogle interessante genstande, som vi har fundet, og de vil nu indgå i vores videre efterforskning. Vi vender ikke det blinde øje til banderne, selvom der ikke har været voldelige sammenstød i bandekonflikten i en kortere periode. Banderne deltager stadig i både utryghedsskabende og ulovlige aktiviteter, og derfor vil vi fortsætte med at holde fokus på dem. De kan godt indstille sig på lignende aktioner i den nærmeste fremtid, slutter Lau Thygesen.

Nordsjællands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til dagens aktion.