Tip: Få dit hjem til at se beboet ud, når du er på juleferie

Senere i dag går rigtig mange østjyder på juleferie. Og her er det vigtigt at tænke over, hvordan man efterlader sit hjem, hvis man skal ud juleaften eller i juledagene. Tyven ved ikke noget bedre end et mørklagt hus, hvor han kan operere i fred.

Derfor opfordrer Østjyllands Politi til, at man gør sit forarbejde godt, inden man forlader sit hjem.

– Man kan gøre flere ting for at gøre sit hjem så uattraktivt, at tyven melder hus forbi. Konkret erfaring viser, at tyvene konsekvent går efter helt mørklagte huse, hvor det er tydeligt, at ingen er hjemme. Derfor er et godt råd, at du tænder et par lamper, så det ser ud som om, du er hjemme, og eventuelt også lader radioen køre, siger leder af forebyggelse Gert Bisgaard fra Østjyllands Politi.

Vintermånederne byder ofte på flere indbrud end normalt. Derfor er det også et område, som Østjyllands Politi giver ekstra opmærksomhed i de perioder. Blandt andet ved en forebyggende indsats, hvor et antal betjente står på gaden med gode råd til borgerne, og en øget patruljering i de områder i politikredsen, som er særligt plaget af indbrud.

Når det gælder forebyggelsen af indbrud, peger Gert Bisgaard på, at det kan være en rigtig god idé at lave aftale med naboen, hvis man holder jul ude.

– Et af de bedste værn mod tyven er nabohjælp, så allier dig gerne med familien på den anden side af hækken. De vil sikkert hellere end gerne gå julefedtet af på en tur rundt i området. Man kan også lave aftale om, at naboens gæster parkerer i ens indkørsel, eller at naboen smider en del af juleskraldet ud i ens affaldsspand. Det er også med til at fortælle tyven, at nogen er hjemme, siger Gert Bisgaard.

I Østjyllands politikreds er hele 22.500 husstande tilmeldt nabohjælp. Det viser den seneste opgørelse fra Det Kriminalpræventive Råd. På landsplan er det 219.500 husstande.

Her kan du få flere gode råd til, hvordan du forebygger indbrud.