Sådan sikrer du dig mod falske udlejere

Et møde med udlejeren og en fremvisning af lejemålet er ifølge Boligninja.dk ikke længere nok til at sikre sig, at der ikke er tale om boligsvindel. Lejemålet kan være et, som svindleren har lejet via Airbnb – med det formål at narre boligsøgende til at tro, at de ejer og udlejer boligen.

(Modelfoto: Pixabay)

Boligsøgende, der tror alt er i den skønneste orden, når de først har set lejemålet og mødt udlejer kan således blive snydt godt og grundigt.

Det er ikke længere nok at følge de typiske råd til boligsøgende, der lyder på, at man:

  • skal insistere på at få fremvist lejemålet og møde udlejer
  • skal få fulde navn på udlejer og tjekke om oplysningerne stemmer overens med, hvem der står angivet som ejer af boligen på boligejer.dk.
  • ikke skal overføre penge, før man har en underskrevet lejekontrakt og aldrig til udenlandske konti via western union eller lignende.

Den nye og mere sofistikerede og “professionelle” måde at svindle med boliger på, kunne ikke være undgået, selvom ofrene for svindlen fulgte de typiske råd. For når svindleren fremviser en bolig lejet via Airbnb og bruger ejeren af boligens navn, så havde et tjek på boligejer.dk ikke været en garanti for noget som helst.

Bed om at se billed-id
Det stærkeste værktøj mod den type boligsvindel er ifølge Boligninja.dk at bede udlejer vise billed-id ved fremvisning af boligen. Det er i virkeligheden den eneste måde hvorpå sagerne, hvor lejemål fra Airbnb bliver brugt til at narre penge fra desperate boligsøgende, kunne være undgået.

Hvis du kan få fremvist lejemålet og dén person, udlejer udgiver sig for at være, stemmer overens med ejeren af boligen, så er den stærkeste måde at sikre sig, at der ikke er tale om svindel at få udlejer til at fremvise billed-ID.