Svindel via e-mail: Hej, det er Nets

EBELTOFT: En 72-årig mand fra Ebeltoft fik sig en slem forskrækkelse forleden, da han opdagede, at der var forsvundet flere tusinde kroner fra hans konto.

(Modelfoto)

Få dage forinden havde han modtaget en mail fra nogen, som udgav sig for at være fra Nets, og da kontoen pludselig blev drænet kunne han lægge to og to sammen.

I mailen bad svindlerne ham bekræfte sine kontooplysninger på et ark, der var vedhæftet. Det gjorde den 72-årige, som umiddelbart ikke fattede mistanke til, at der kunne være tale om fup. Han modtog da også bagefter en sms fra, hvad der lignede Nets, med en engangskode.

Østjyllands Politi anbefaler, at man aldrig udleverer personlige oplysninger til nogen, man ikke kender. Tjek, om mailadressen ser troværdig ud, eller om den fx indeholder en masse tal og bogstaver, som ikke giver mening. Det kan indikere, om det er svindel. Nets, virksomheder og offentlige myndigheder vil aldrig bede borgere bekræfte de oplysninger, de må forventes at have i forvejen.