Villa totalt ødelagt efter kraftig tagbrand

HILLERØD: En voldsom brand ramte torsdag aften et hus på Kongens Vænge, branden startede i husets udestue hvorfra ilden spredte sig med voldsom kraft til hele tagkonstruktionen på huset. Huset betegnes som brændt ned til grunden af Nordsjællands Politi.

Muligvis var det en gnist fra en brændeovn som startede den kædereaktion, som førte til en voldsom brand i et hus på Kongens Vænge kl. 17.20, torsdag aften.

Ifølge en beboer på vejen skulle det have været en klud som først begyndte at brænde, den blev i hast kastet ud i udestuen, men endte med at sætte ild til en barnevogn eller lignende – uheldigvis tæt op ad en gasgrill med gasflaske – herfra gik det ifølge kilden meget, meget stærkt da gassen blev antændt.

Oplysningerne er dog ikke officielt bekræftet, da politiets teknikere først fredag kan få adgang til brandstedet, idet slukningsarbejdet fortsat stod på omkring kl. 22.30.

Det forlød i første omgang til 1-1-2 at der alene var ild i taget af udestuen, men da brandkøretøjerne ankom til adressen stod det klart at ilden havde spredt sig med voldsom kraft og hele tagkonstruktionen stod i flammer – ilden var så ødelæggende at brandfolkene blev holdt udenfor huset grundet risikoen for at tagkonstruktionen kunne styrte ned over brandfolkene inde i huset.

Hele indsatsen krævede assistance med tankvogne fra bla. Nordsjællands Brandvæsen og fra Falck i Helsinge og varede over fem timer. Ved 22-tiden begyndte en lastbil med kran at rive husets tagkonstruktion ned, så brandfolkene kunne komme til de sidste gløder og få slukket effektivt.

Ingen personer er kommet noget til, en mand og en kvinde kom begge ud af huset uden at have lidt overlast.

(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)