Betjent skød hund: Bed flere personer under anholdelse

(Modelfoto)

AARHUS: Under en anholdelse søndag ved 20-tiden af en eftersøgt mand, blev der pudset en hund på politiet. Hunden bed flere personer inden den blev skudt og dræbt på stedet af en betjent.

(Modelfoto)

Ifølge Østjyllands Politi blev hunden pudset på betjentene, men den bed først flere andre personer inden den gjorde udfald mod betjentene på stedet og her blev dræbt med to skud fra en af betjentenes tjenestepistol.

Søndag aften kl. 19.58 var en patrulje i Aarhus V for at anholde en 26-årig mand, der var eftersøgt til afsoning af en fængselsdom. Betjentene blev opmærksomme på, at han sad i en bil, der kørte på Torpevænget. Bilen blev standset på parkeringspladsen ud for Fakta, og her trådte fire mænd ud af bilen, herunder den 26-årige, som politiet ledte efter.

Den 26-årige blev trukket til side, hvor han fik at vide, at han var anholdt. Han nægtede at følge med i patruljebilen og det lykkedes ham at komme retur til den bil, han var ankommet i. Undervejs var der kommet flere personer til stedet fra to øvrige biler foran Fakta.

De nægtede at forlade stedet, og da betjentene ville have den 26-årige ud af bilen, stillede en 29-årig mand sig i vejen, så den eftersøgte kunne løbe derfra. Men længere nede ad parkeringspladsen blev han anholdt af en betjent til fods.

Under episoden havde den 29-årige beordret en anden person til at hente en hund, som var i én af de tilstødende biler. Hunden blev sluppet fri og bed flere af personerne fra parkeringspladsen. Da hunden skulle til at gå til angreb på politiet, trak en af betjentene sin pistol og affyrede to skud mod hunden, så den afgik ved døden.

Den 29-årige blev anholdt og sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiet i forbindelse med anholdelsen, for trussel mod polititjenestemand og forsøg på kvalificeret vold ved at have foranlediget, at hunden blev hentet og sluppet fri.

Derudover blev en 18-årig mand anholdt og sigtet for trussel mod polititjenestemand. Han havde under episoden formet sine hænder som en pistol mod tindingen, mens han kiggede på betjentene.

Den eftersøgte 26-årige blev kørt direkte til afsoning og blev desuden sigtet for sit flugtforsøg.

Dræbt hund var otte måneder
Ifølge Ekstra Bladet var den dræbte hund en tæve på otte måneder, og en blanding af Stafford Terrier og Dogo Canario ved navn Gucci.

Det er ikke oplyst nogen steder om blandingen var af Amerikansk Staffordshire Terrier – Amstaff som siden 2010 har været forbudt i Danmark – eller om der er tale om den lovlige Staffordshire Bull Terrier. Tæven var angiveligt en blanding med en Dogo Canário, som på linie med Staffordshire Bull Terrier, er fuldt lovlige i Danmark.

Hunden betegnes dog af Østjyllands Politi som en kamphund, en betegnelse som bruges på hunde som benyttes til bla. angreb på mennesker og andre dyr. Der findes ikke en entydig race som betegnes kamphund.