Bilist slap uskadt: Bil brød i brand under kørslen

GILLELEJE: En Mercedes stationcar nåede blot at blive 7½ år gammel inden den torsdag morgen kl. 08.25 gik op i flammer. Bilen brød i brand under kørslen, og ilden spredte sig hurtigt til selve kabinen.

(Foto: Allan Andersen)

Bilen kom kørende ad Græstedvejen, tæt på krydset til Solvænget, da den pludselig brød i brand og bilens fører,  en ældre lokal mand, måtte hjælpeløst se til mens ilden spredte sig eksplosivt i bilen. Bilen var på ingen måde involveret i noget uheld, men brød ganske enkelt i brand som følge af en fejl i motorrummet.

Inden brandvæsnet nåede frem var hele bilen overtændt, ilden havde spredt sig fra motorrummet og havde fat i hele førerkabinen hvor blot de bagerste ruder i bilen var hele,  hele forsæde-delen af bilen var udbrændt mens bagsæderne var meget medtaget af ilden.

– Det gik bare så enormt stærkt, sagde den chockerede mand på brandstedet.

Bilen udbrændte totalt incl. bilistens husnøgler som ikke overlevede ildens hærgen – bilisten selv kom heldigvis ikke noget fysisk til ved branden og et par gode naboer kom til stedet, hvorefter den uheldige mand kunne opholde sig der indtil der mens der blev fundet en nøgle frem til huset.

Den udbrændte bil mangler hele frontpartiet, hvor selv bilens frontklap er brændt fuldstændig væk, skadernes store omfang skyldes brugen af plast og aluminium i store dele af moderne biler. Den udbrændte bil blev skubbet ind til siden af brandmandskabet fra Gilleleje, som herefter fik renset vejbanen. Ilden havde været så voldsom at der var sket skader i selve asfalten på stedet, som derfor også skal udbedres.

Der var ikke noget politimæssigt i branden, idet ilden alene ødelagde bilen og ingen andre bilister var involveret i den uheldige bilbrand.

(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)