Efterlyst: Falske politifolk på spil

ODDER: To mænd luskede rundt og udgav sig for at være betjente i civil – er du i tvivl, så forlang at se politiskiltet.

(Modelfoto: Rigspolitiet)

Østjyllands Politi modtog tirsdag en anmeldelse om, at der luskede nogle mistænkelige personer rundt ved Rude Havvej i Odder. En borger havde mellem kl. 11.30 og kl. 12.15 registreret, at en hvid eller grå personbil var kørt ind på gårdspladsen.

Borgeren henvendte sig til den ene mand (signalement A), som svarede at han var fra politiet, og at han var der, fordi nogle mistænkelige personer havde lusket rundt. Umiddelbart derefter kom endnu en mand (signbalement B) rundt om bygningen, hvor han havde kigget ind ad vinduerne.

Borgeren spurgte, hvordan disse mistænkelige personer, så ud, men det ville de to mænd ikke umiddelbart oplyse. De henviste i stedet til 114, hvor borgeren kunne få bekræftet, at de ganske rigtigt var fra politiet.

De to mænd havde ikke fremvist et politiskilt, så borgeren var i tvivl om de overhovedet var, hvem de havde udgivet sig for at være, og ringede til politiet på 1-1-4.

Vagtcentralen spurgte derfor ud på radioen, om en patrulje havde været på stedet – og det var der altså ingen, der havde.

De to falsk politimænd beskrives således:

A:
Mand
Ca. 50 år
Ca. 180 cm. 
Iført cowboybukser og mørk vindjakke
Talte fejlfrit dansk

B:
Mand
Ca. 30-35 år
Ca. 180 cm.
Iført cowboybukser og mørk vindjakke
Talte fejlfrit dansk

Østyllands Politi modtog for nylig en lignende henvendelse om nogle mænd, der luskede rundt ved Teknologisk Institut i Aarhus. Også her forklarede de, at de var fra politiet, men kunne ikke fremvise ID.

Politiet hører gerne fra borgere, der kan have oplysninger om de to mænd, på 114.

Har man en lignende oplevelse, hvor man er i tvivl, om der er tale om rigtige betjente, anbefales det, at man efterspørger gyldig politilegitimation.