Mand idømt et års fængsel for røveri og 19 øl-tyverier

En 42-årig mand fra Aarhus blev torsdag i sidste uge idømt et års fængsel ved Retten i Aarhus efter gentagne butikstyverier. Hver eneste gang stjal han øl. Den ene gang udviklede tyveriet sig til et røveri. Derudover blev han dømt for flere trusler mod andre personer.

Den 42-årige stjal øl andre drikkevarer fra forskellige butikker og supermarkeder i Aarhus-området igennem en periode fra august til og med oktober. Fremgangsmåden var simpel: Gå ind i butikken, tag en eller flere øl og gå ud igen uden at betale.

I et enkelt tilfælde i september endte den 42-årige med at begå røveri i et supermarked i Tilst. Da en medarbejder ville stoppe ham, råbte han, at han havde en kniv, og han ville dræbe medarbejderen, hvis han ikke fik lov til at gå fra stedet. I oktober supplerede han også et tyveri i en 7-Eleven i Aarhus med at true ekspedienten med at komme tilbage og slå hende ihjel, hvilket retten vurderede til at være trusler efter straffelovens §266.

Ud over røveriet og de i alt 19 tilfælde af butikstyveri, blev den 42-årige også dømt for at have truet en række ansatte på et bosted.

Alt i alt vurderede dommeren, at forbrydelserne løb op i en dom på et års ubetinget fængsel, og manden blev sendt direkte til afsoning.

Anklager Laura Simoni Pedersen havde under sagen hele 17 vidner inde, der kunne forklare, hvordan manden havde stjålet fra deres butikker.

– Der er ingen tvivl om, at den dømte har været en kendt butikstyv i Aarhus, der har generet mange borgere. Derfor er jeg tilfreds med, at han nu har fået en fængselsstraf for de mange forhold, siger Laura Simoni Pedersen

Den 42-årige modtog dommen og ankede ikke.