Politi: Forsøg ikke selv at pågribe øksemanden

BIRKERØD: Nordsjællands Politi har afholdt pressemøde i Helsingør om den øksemand, der stadig er på fri fod – og understreger at man ikke selv skal forsøge at pågribe ham, men straks slå alarm på 1-1-2.

Politiinspektør Magnus Andresen gjorde under pressemødet det klart, at gerningsmanden anses som farlig, og at man skal holde sig fra ham hvis man ser ham.

Ser du manden – hold afstand, observer og ring til politiet på 1-1-2 med det samme. 

– Vi kender ikke motivet for overfaldet, det er en farlig gerningsmand. Det er det udgangspunkt vi har for efterforskningen. Vi har hjælp fra Rigspolitiets afdeling og andre politikredse, oplyste Magnus Andresen under pressemødet som fandt sted kl. 13.45 på Politigården i Helsingør.

Den efterlyste 29-årige mand var, ifølge en lang række medier, indtil for ti dage siden fængslet i isolation i Nyborg Statsfængsel, men politiet ønskede under pressemødet ikke at komme med yderligere kommentarer til, hvordan de kender gerningsmanden.

De to ofre på 19 år er begge udenfor livsfare, de blev efter overfaldet overført til Rigshospitalets Traumeafdeling til behandling for øksehug i hovedet og overkroppen – deres præcise skader har Nordsjællands Politi ikke oplyst noget nærmere om.

Den efterlyste øksemand er 29 år, mellemøstlig udseende, mørkt hår, mørkt kortklippet fuldskæg og 176 cm høj. Han er formodentlig iklædt mørk jakke og mørke bukser.

Ring omgående på 1-1-2 hvis du ser ham og forsøg ikke selv at pågribe ham.