Sms-service advarer om misbrug af kreditkort

Misbrug af kreditkort er et stigende problem, og derfor opfordrer Københavns Politi forbrugere til at tilmelde sms-service fra bankerne, der kan hjælpe med at undgå svindel med dankort.

Misbrug af kreditkort er et omfattende problem, der desværre stiger år efter år. I 2016 var der ifølge Nets misbrug for i alt 104.584.000 kroner af Dankort og Visa/Dankort. Det er en stigning på 58% i forhold til 2015, hvor der var misbrug for i alt 66.140.000 kroner.

”Vi anbefaler forbrugerne at undersøge med deres bank, om de kan tilbyde en sms-advarsel. Det er en simpel, men effektiv måde at holde øje med transaktioner på sit kreditkort,” fortæller vicepolitiinspektør Peter Reisz fra Økonomisk Efterforskning i Københavns Politi.

Antallet af anmeldelser om bedrageri ved onlinehandel er steget med godt 300% fra 2009 til 2016. Der er derfor behov for tiltag, der kan gøre forbrugere mere opmærksomme på misbrug – og hvad man kan gøre for at mindske det.

”Vi håber, at sms-servicen kan have en præventiv virkning, hvor flere borgere opdager forsøg på misbrug. De kan efter modtagelse af sms kontakte deres bank, og evt. spærre deres kort, så misbruget standses, siger vicepolitiinspektør Peter Reisz fra Københavns Politi.

Den bedste måde at beskytte sig mod misbrug er at gennemgå sine transaktioner hver dag. På den måde opdager man tidligt mistænkelige og ukendte transaktioner, og kan få standset misbruget. Forbrugerne kan dog også beskytte sig mod misbrug via en sms-advarsel, der sender en besked, hver gang dankortet bliver brugt til køb over en bestemt beløbsgrænse. Servicen er især målrettet dem, som ikke logger på netbank hver dag, og man kan nemt aktivere sms-servicen via sin bank.

”Vi anbefaler forbrugerne at undersøge med deres bank, om de kan tilbyde en sms-advarsel. Det er en simpel, men effektiv måde at holde øje med transaktioner på sit kreditkort,” fortæller vicepolitiinspektør Peter Reisz fra Økonomisk Efterforskning i Københavns Politi.

Antallet af anmeldelser om bedrageri ved onlinehandel er steget med godt 300% fra 2009 til 2016. Ifølge Nets udgjorde misbrug af kreditkort i 2016 godt 100 millioner kroner. Der er derfor behov for tiltag, der kan gøre forbrugere mere opmærksomme på misbrug – og hvad man kan gøre for at mindske det.

”Vi håber, at sms-servicen kan have en præventiv virkning, hvor flere borgere opdager forsøg på misbrug. De kan efter modtagelse af sms kontakte deres bank, og evt. spærre deres kort, så misbruget standses,” siger vicepolitiinspektør Peter Reisz fra Københavns Politi.