To dømt for hjemmerøveri og vidnetrusler

RANDERS: En 38-årig mand blev onsdag dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling uden fastsat længstetid for et hjemmerøveri begået i Vivild tilbage i januar sidste år, mens hans 31-årige kammerat blev idømt halvandet års fængsel.

(Foto: Østjyllands Politi)

De to mænd, der begge kommer fra Syddjurs, blev dømt for sammen med to ukendte gerningsmænd at have trængt ind i et privat hjem i Vivild ved Allingåbro en tidlig morgen den 12. januar, mens den mandlige beboer og hans bekendte var hjemme. Maskerede og bevæbnet med økser og strømpistoler truede de sig til flere tusinde kroner i kontanter, en salonriffel samt nogle overvågningskameraer.

Under røveriet udsatte gerningsmændene begge de tilstedeværende for vold. Inden de forlod stedet, truede de den 42-årige mandlige beboer med at slå ham ihjel, hvis han meldte episoden til politiet.

Begge blev dømt for røveri i privat hjem, vold og vidnetrusler. Begge nægtede sig skyldige.

Truede ekspedient med tæsk
Den 38-årige gerningsmand blev også dømt for besiddelse af narko med henblik på videreoverdragelse og for nogle dage tidligere at have stukket den mandlige beboer i underkroppen med en kniv. Han blev også dømt for et røveri i Kiwi i Hornslet begået den 8. januar, hvor han slog en ekspedient og truede ham med tæsk, inden han stak af med en flaske sprut og en øl.

Den 38-årige gerningsmand ankede dommen, mens den 31-årige udbad sig betænkningstid.

Tilfreds anklager
Anklager Cathrine Brunsgaard Jacobsen er tilfreds med dommen.

– Jeg er tilfreds med, at retten dømte den ene gerningsmand til anbringelse på psykiatrisk afdeling. Det er meget alvorligt at lave røveri i privat hjem, og det afspejler dommen vedrørende anbringelse til fulde, siger hun.

Sagen, der var færdigefterforsket allerede først i maj, blev startet op ved Retten i Randers i august, men blev først afsluttet i byretten i onsdags.

– Politiet har formået at færdigefterforske sagen hurtigt, selvom der ligger et større efterforskningsarbejde bag. Men sagen har haft et usædvanligt forløb, og det er grunden til, at der først godt et år efter er faldet dom i sagen. Jeg er derfor af hensyn til alle implicerede godt tilfreds med, at der nu endelig er sat et foreløbigt punktum i sagen, siger anklageren.