To kvinder anholdt efter forsøg på tricktyveri

SLAGELSE: I den seneste tid har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds været plaget en række tricktyverier, som især er gået ud over ældre. Tyvene har ringet på og under påskud af at komme fra hjemmeplejen eller kommunen er det lykkedes dem i flere tilfælde at aflede den ældres opmærksomhed og stjæle enten kontanter eller smykker eller begge dele.

(Modelfoto: Allan Andersen)

Politiet opfordrer helt generelt til, at man ikke lukker ukendte ind, medmindre man har en aftale med dem, eller de kan legitimere sig på sikker vis. Derudover skal man være opmærksom på, hvis der lusker uvedkommende omkring i boligområderne.

Det var netop det, en borger var i går, torsdag. Han bemærkede to kvinder, der netop luskede omkring ved et plejecenter på Stillingevej i Kr. Stilinge uden for Slagelse, og han anmeldte det til politiet.

En politipatrulje var hurtigt på pletten, og betjentene kunne se en tilsyneladende uvedkommende kvinde i en af plejeboligerne. Da politiet kom ind i lejligheden, var der to kvinder, der flygtede ud af vinduet.

Den ene blev anholdt på stedet, mens den anden forsøgte at stikke af, men hun blev hurtigt løbet op af en rapfodet betjent og anholdt klokken 11.26.

Det er to udenlandske kvinder på 18 og 25 år, og de blev sigtet for forsøg på tyveri. Kvinderne fremstilles fredag formiddag i grundlovsforhør i retten i Næstved, og det skal nu undersøges, om de anholdte har forbindelse til andre tricktyverier.