To personer dømt for omfattende indbrudskriminalitet

Retten i Glostrup har mandag afsagt dom i en sag om organiseret indbrudskriminalitet, som har været efterforsket af Særlig Efterforskning Øst. Sagen vedrører to udenlandske statsborgere, der var tiltalt for henholdsvis 92 og 87 indbrud og indbrudsforsøg begået på Vestegnen, i Nordsjælland og på Midtsjælland i perioden juni 2016 til februar 2017.

(Foto: Københavns Vestegns Politi)

Politiet kom på sporet af de to domfældte i anledning af en henvendelse i januar 2017 fra PostNord, som i forbindelse med en rutinekontrol udtog en pakke til nærmere undersøgelse. Pakken indeholdt bl.a. smykker, elektronik og kontanter. Flere af de fundne genstande stammede fra indbrud i privat beboelse, og den efterfølgende efterforskning førte i februar 2017 til anholdelse af de domfældte.

De domfældte har i retten erkendt at have udført alle indbrud. De stjålne genstande har primært været smykker og elektronik, såsom mobiltelefoner og tablets. Der er tale om tyveri af betydelige værdier til en samlet værdi af ca. 2,3 mio kr.

De tiltalte er idømt henholdsvis 5 års fængsel, og 4 år og 9 måneders fængsel. De er samtidig blevet udvist af Danmark for bestandigt. De domfældte er varetægtsfængslet efter dom.

Tilfreds anklager
– Jeg er tilfreds med, at retten har udmålt langvarige fængselsstraffe til begge de domfældte. Straffen afspejler, at retten har vurderet, at de mange indbrud er udført organiseret, systematisk og professionelt, siger anklager Hanne Christensen.