22-årig sigtet: Skosål matchede aftryk efter indbrud

(Arkivfoto: Allan Andersen)

FARSØ: Natten til mandag 26. gik en alarm i Center Ertebølle, en vægter var ankommet og kunne konstatere, at der var begået indbrud. 

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Sammen med den udsendte patrulje begyndte man at undersøge gerningsstedet hvor et vindue var blevet brudt op, hvorfra gerningsmændene var gået ind i værkstedet ved siden af centeret. Tyvene opbrød en dør i den anden ende af centeret for at komme væk derfra. I gruset kunne det tydeligt ses, at der havde været to biler.

En beboer fra området kunne desuden forklare, at han faktisk havde set to biler i området en times tid før. En stor kassevogn og en mindre bil. Under undersøgelsen af stedet fandt betjentene desuden et sålaftryk og et glemt koben.

Lidt efter kørte en bil forbi ude på vejen, og den matchede fuldstændig beboerens signalement. Patruljen kørte straks efter med udrykningssignalerne tændt og fik stoppet bilen.

Den 22-årige mand bag rattet var noget nervøs, men forklarede blot, at han var ude at køre aftentur. Nervøsiteten var dog ikke kun grundet betjentenes tilstedeværelse, men også narkotika i blodet, kunne patruljen konstatere. Et hurtigt opslag i systemet kunne samtidig forklare, at bilisten var frataget kørekortet.

Hele situationen taget i betragtning, valgte betjentene at sigte bilisten for indbrud. De fik leget Askepot med sålaftrykket som de havde fundet på gerningsstedet – og det viste sig at passe perfekt med bilistens sko.

Han blev derfor sigtet for at køre i påvirket tilstand, uden kørekort og for indbrud.