24-årig mand kvæstet i soloulykke

EJLSTRUP: Tirsdag morgen kl. 07.50 blev der slået alarm til 1-1-2 om en glatføreulykke på Ny Mårumvej, tæt på Duemose station. En 24-årig mand blev kvæstet ved ulykken, hvor hans bil skred sidelæns ind i et træ.

Brandvæsnet rykkede straks ud fra Falckstationen i Helsinge, ligesom en ambulance også satte kursen mod uheldsstedet.

En mandlig 24-årig bilist var kommet kørende fra Ejlstrup og i retning mod Duemose, da han formentlig grundet glatføre mistede kontrollen over sin bil og kurrede ind i et vejtræ. Bilen ramte træet sidelæns, lige bag førersædet, og det gjorde at manden sad fastklemt i bilen og måtte klippes fri.

Han kom ud ved forsigtig udtagning efter brandfolkene havde klippet både passagerdøren og passagersædet ud af bilen, så der blev plads til at arbejde med den tilskadekomne mand inde i bilen.

En af Nødbehandlerne fra brandvæsnet assisterede ambulanceredderne under behandlingen af den tilskadekomne i ambulancen, samtidig undersøgte en patrulje fra Nordsjællands Politi omstændighederne ved ulykken – herunder undersøgelse af bilens dæk.

Det viste sig at bilen var udstyret med vinterdæk, men de var kun lige akkurat lovlige. Ulykken skyldtes dog med stor sikkerhed glatføre på vejbanen, og ikke direkte dækkene.

En patruljevogn eskorterede herefter ambulancen frem til Traumecentret på Hillerød Hospital,  den 24-årige mand klagede over rygsmerter efter ulykken. Pt. er omfanget af den kvæstedes skader endnu ikke kendt.

Heldigvis ramte bilen træet lige bagved førersædet, uheldets konsekvenser ville med stor sikkerhed have set anderledes ud hvis træet havde ramt ind i sidedøren. (Foto: Allan Andersen)
Bilens sikkerhed i form af sideairbags fungerede som de skulle, men ulykken har været en grim oplevelse for den uheldige bilist. (Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)