Drab på 33-årig mand henlægges grundet manglende beviser

En 33-årig mand blev 1. januar 2017 fundet død i en brændende lejlighed på Damms Teglgård i Aabenraa-bydelen Høje Kolstrup – det viste sig at være et drab og det har desværre ikke været muligt at finde frem til gerningsmanden.

(Modelfoto: Allan Andersen)

Ofret var identisk med lejlighedens beboer, den 33-årige Behzad Hussain Benaf. Han var blevet dræbt af en ukendt gerningsmand, som efterfølgende havde sat ild til lejligheden for at slette sine spor – det har gerningsmanden indtil videre haft held med, idet sagen nu henlægges da efterforskningen er gået i stå.

– Sagen er slut fra politiets side. Den er henlagt. Der er to personer, der har været sigtet i sagen, men der kunne ikke føres bevis mod dem, siger Klaus Meinby Lund, senioranklager ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til Jydske Vestkysten.

– Vi kan med sikkerhed konstatere, at den 33-årige blev dræbt, inden der blev sat ild til hans lejlighed, oplyste daværende efterforskningsleder, Bent Thuesen fra Syd- og Sønderjyllands Politi, til JydskeVestkysten en uge efter branden.

Siden da har efterforskerne arbejdet med sagen, og som nævnt har to personer været sigtet i sagen, men her har sigtelsen ikke kunnet holde mod dem og de er derfor blevet løsladt igen – tilbage står nu sagen som aldrig bliver forældet, den ender i en skuffe og hvis der kommer nye oplysninger frem i sagen så bliver støvet pustet af sagsmappen.

Har du oplysninger til drabssagen? Kontakt straks politiet på 1-1-4