Falske ugebladssælgere på spil

JÆGERSPRIS: En 70-årig kvinde fandt et par falske ugebladssælgere mistænkelige – eftersom de pludselig stod i hendes hus – at hun tirsdag formiddag ringede til politiet.

(Foto: Nordsjællands Politi)

Den 70-årige fortalte, at hun havde været i sit badeværelse i sit hus på Nyvej, da hun hørte sine hunde gø. Da hun kom ud fra badeværelset, omkring klokken 9.45, opdagede hun en fremmed kvinde, som stod i hendes køkken og på gebrokkent dansk forsøgte at sælge ugeblade.

Det oplyser Nordsjællands Politi i dagens døgnrapport.

Den 70-årige opdagede dog hurtigt, at ugebladene var fra sidste uge og fik hurtigt gennet den fremmede kvinde ud af døren. Udenfor ventede en anden kvinde og de to skyndte sig væk, hvorefter den 70-årige kvinde skyndte sig at låse sin hoveddør og ringe til politiet.

Ved et lykketræf ringede en 46-årig mand fra jægerspris kl. 09.50 og anmeldte et mistænkeligt forhold med en mørkeblå VW Passat på svenske nummerplader hvor to mænd og to kvinder af udenlandsk herkomst bankede på dørene på Saltsøvej ved Skibby.

Det var næsten for nemt, og kort efter klappede håndjernene på to 25-årige kvinder fra et uoplyst sydeuropæisk land, og den efterlyste mørkeblå VW Passat med de to mænd blev stoppet ved Kronprins Frederiks Bro hvorefter de to sydeuropæiske mænd i bilen også blev anholdt.

Bevisførelsen i sagen gjorde at de anholdte kun kunne sigtes for overtrædelse af dørsalgsloven, således blev tre af dem hver tildelt en bøde på 5000 kroner, som dog blev nedsat til blot 2500 kroner pr næse og betalt på stedet.

De fire østeuropæere blev herefter igen løsladt ved 14-tiden.