Far dømt for vold mod sin otte-årige datter

En 42-årig mand fra Rødekro blev i dag, tirsdag, ved Retten i Horsens dømt for i flere tilfælde at have udøvet vold mod sin datter på otte år.

(Modelfoto: Allan Andersen)

– Den 42-årige mand blev blandt andet dømt for på datterens fødselsdag at have løftet hende op fra jorden i håret. Derudover blev han dømt for i flere tilfælde – i perioden fra januar 2015 til august 2017 – at have taget hårdt fat i datterens arme, så hun fik blå mærker af det, siger Anklager fra Sydøstjyllands Politi Mika Nissen i en pressemeddelelse.

Manden nægtede sig skyldig, men erkendte at han i to tilfælde havde taget fat i datterens arm, og at der efterfølgende kom blå mærker af det. Der var dog ikke tale om vold efter hans opfattelse, og han fortalte i retten, at han ikke havde haft til hensigt at påføre hende blå mærker.

Der var også rejst tiltale for at den 42-årige i 2013 skulle have sparket datteren i maven. Dette blev han frifundet for.

Retten besluttede, at straffen skulle fastsættes til fængsel i 30 dage med vilkår om samfundstjeneste.

Den 42-årige modtog dommen.